Díjazottak – 2016

A pályázati felhívást a Kuratórium 2016. év őszén írta ki és tette közzé a HTE és az Opakfi lapjaiban, az Interneten és az oktatási intézmények hirdetési helyein. A pályázaton végzett, elsősorban mérnökök, fizikusok saját önálló munkájuk összefoglaló dolgozatával, szakirányú lapban megjelent cikkeikkel, vagy új dolgozattal, mint pályaművel vehettek részt. A pályázóknak lehet más diplomája is, de a pályázó tevékenységét az akusztika területén kell, hogy kifejtse.

A 2016. évben meghirdetett pályázatra az akusztika főbb területeit érintő témakörökben lehetett benyújtani pályaművet a szerző saját, új tudományos eredményeit, elméleti, illetve gyakorlati újításait, vagy fejlesztéseit bemutató pályázat formájában.

A Huszty Dénes emlékdíj 2016-ban emlékplakettből és 200 000 Ft jutalomból állt.

A kiírásra az előírt határidőn belül négy pályázat érkezett.

A pályázatokat Dr. Augusztinovicz Fülöp, az Alapítvány kuratóriumának Elnöke és a kuratórium tagjai értékelték.

A Kuratórium úgy határozott, hogy a 2016. évi pályázat keretében egy díjat ad ki Firtha Gergely „Kutatási eredmények a hangtér-reprodukció általános elméletében és alkalmazásuk mozgó forrásokra” című pályázatára.

A díj kiosztásának ünnepségét a HTE közgyűlés és díjátadó ünnepség keretében, az Alapítók képviselőinek jelenlétében, 2017. május 17-én tartották.