Díjazottak – 2021

A pályázati felhívást a Kuratórium 2021. év őszén írta ki és tette közzé a HTE és az Opakfi lapjaiban, az Interneten és az oktatási intézmények hirdetési helyein. A pályázaton végzett, elsősorban mérnökök, fizikusok saját önálló munkájuk összefoglaló dolgozatával, szakirányú lapban megjelent cikkeikkel, vagy új dolgozattal, mint pályaművel vehettek részt. A pályázóknak lehet más diplomája is, de a pályázó tevékenységét az akusztika területén kell, hogy kifejtse.

A 2021. évben meghirdetett pályázatra elsősorban az akusztika főbb területeit, a mesterséges intelligencia alkalmazásait és a mélytanulás infokommunikációs alkalmazásáit érintő témakörökben lehetett benyújtani pályaművet a szerző saját, új tudományos eredményeit, elméleti, illetve gyakorlati újításait, vagy fejlesztéseit bemutató pályázat formájában.

A Huszty Dénes emlékdíj 2021-ben emlékplakettből és 200 000 Ft jutalomból állt.

A kiírásra az előírt határidőn belül két pályázat érkezett.

A pályázatokat Dr. Augusztinovicz Fülöp, az Alapítvány kuratóriumának Elnöke és a kuratórium tagjai értékelték.

A Kuratórium úgy határozott, hogy a 2021. évi pályázat keretében két díjat ad ki.

Ulveczky Mihály: „Xilofon rezgésakusztikai modellezése” c. pályázatával és ehhez kapcsolódó tudományos közleményeivel nyerte el a díjat.

Kalapos Mihály: „Autonóm járműirányítás gépi látás alapú megerősítéses tanulással” c. pályázatával és ehhez kapcsolódó tudományos közleményeivel érdemelte ki az elismerést.

A díj kiosztására a HTE 2022. évi közgyűlése alkalmával került sor.