Díjazottak – 2022

A pályázati felhívást a Kuratórium 2022. év őszén írta ki és tette közzé a HTE és az Opakfi lapjaiban, az Interneten és az oktatási intézmények hirdetési helyein. A pályázaton végzett, elsősorban mérnökök, fizikusok saját önálló munkájuk összefoglaló dolgozatával, szakirányú lapban megjelent cikkeikkel, vagy új dolgozattal, mint pályaművel vehettek részt. A pályázóknak lehet más diplomája is, de a pályázó tevékenységét az akusztika területén kell, hogy kifejtse.

A 2022. évben meghirdetett pályázatra három témakörben lehetett benyújtani pályaművet a szerző saját, újszerű tudományos eredményeit, elméleti, illetve gyakorlati újításait vagy fejlesztéseit bemutató pályázat formájában:

  • multimédia-kommunikációs és akusztikai, beszédkutatási szakterületeken elért eredmények (audiovizuális jelfeldolgozás és átvitel, elektroakusztika, rezgésakusztika, teremakusztika, orvosi-akusztika),
  • a kvantumkommunikáció alkalmazásai az informatikában,
  • a mélytanulás infokommunikációs alkalmazásának legújabb lehetőségei.

A Huszty Dénes emlékdíj 2022-ben emlékplakettből és 250 000 Ft jutalomból állt.

A kiírásra az előírt határidőn belül két pályázat érkezett.

A pályázatokat Dr. Augusztinovicz Fülöp, az Alapítvány kuratóriumának Elnöke és a kuratórium tagjai értékelték.

A Kuratórium úgy határozott, hogy a 2022. évi pályázat keretében egy megosztott díjat ad ki.

Pataki Péter, MSc mérnök, doktorandusz: mesterséges intelligencia alkalmazása spektrum monitoring hálózatokban témában benyújtott pályázatavál nyerte el az elismerést,

Takács Szilárd László MSc mérnök, fizikus doktorandusz: gépi tanulás alkalmazása földi rádiótávközlési szolgálatok spektrummonitoring területén tárgyú pályázatával és ehhez kapcsolódó tudományos közleményeivel nyerte el a díjat.

A díj kiosztására a HTE 2023. évi közgyűlése alkalmával került sor.