Díjazottak – 2010

A pályázati felhívást a Kuratórium 2010. év őszén írta ki és tette közzé a HTE és az Opakfi lapjaiban, az Interneten és az oktatási intézmények hirdetési helyein. A pályázaton végzett, elsősorban mérnökök, fizikusok saját önálló munkájuk összefoglaló dolgozatával, szakirányú lapban megjelent cikkeikkel, vagy új dolgozattal, mint pályaművel vehettek részt. A pályázóknak lehet más diplomája is, de a pályázó tevékenységét az akusztika területén kell, hogy kifejtse.

A 2010. évben meghirdetett pályázatra az akusztika főbb területeit érintő témakörökben (pl. műszaki akusztikai, elektroakusztikai, elméleti-, fizikai- és rezgésakusztikai, teremakusztikai, médiainformatikai, akusztikai-informatikai, orvosi-akusztikai) lehetett benyújtani pályaművet a szerző saját, új tudományos eredményeit, elméleti, illetve gyakorlati újításait, vagy fejlesztéseit bemutató pályázat formájában.

A Huszty Dénes emlékdíj 2010-ben emlékplakettből és 200 000 Ft jutalomból állt.

A kiírásra az előírt határidőn belül két pályázat érkezett.

A pályázatokat Dr. Illényi András docens, az Alapítvány kuratóriumának Elnöke és a kuratórium tagjai értékelték.

A Kuratórium úgy határozott, hogy a 2010. évi pályázat keretében egy díjat ad ki: 200 000 Ft értékben. A pályázati díjakat immár kilencedik alkalommal ítélte oda az Alapítvány.

Rucz Péter „Determination of acoustic parameters of organ pipes by means of numerical techniques” címmel nyújtotta be MSc diplomamunkáját és PhD hallgatói cikkeit. A téma részletesebb összefoglalója itt olvasható.

» Rucz Péter önéletrajza

A díj kiosztásának ünnepségét a HTE és az Opakfi szakosztályai által szervezett közös szakosztályi ülés keretében, az Alapítók képviselőinek jelenlétében, 2011. március 23-án tartották.